14 december 2009:
Uitslag winnaar prijsvraag kerstmarkt Noord-Bergum: METSJE VD WAL, uit Noord-Bergum.

Vraag 1: Het Oosten, Vraag 2:Geboorte van Jezus Christus, Vraag 3: 76 jaar oud!

12 december 2009:
Van 15.000 tot 20.00u kunt u mijn vinden op de gezellige kerstmarkt in Noord-Bergum.

20 november 2009:
Tips of advies nodig voor in en om uw huis? Neem dan eens een kijkje op de volgende site. Debby van der Henne heeft mij ook ontzettend leuke tips gegeven voor mijn interieur! http://www.debbyvanderhenne.nl/

23 november 2009:
Nieuw in het Alcina assortiment: De stress controle crème: Hydraterende crème met beschermingsfactor 15. Beschermt de huid tegen vrije radicalen, pigmentvlekken, huidveroudering en heeft tevens een kalmerende werking op de huid. Deze crème is ook zeer geschikt tijdens een zonnebad of voor de wintersport.
Tip voor sinterklaas of kerst: Kadoset stress controle crème + handcrème + mooie strass ring NU €29,95 (op=op)

Afspraak vergeten? Helaas gebeurt het steeds vaker dat mensen hun afspraak vergeten of 10 minuten van te voren afzeggen. Hierdoor kan ik geen nieuwe klanten inplannen en zit ik met een lege plek in mijn agenda. Bent u ziek of wilt u een afspraak annuleren? Graag zou ik dit 24 uur van te voren willen weten, anders ben ik genoodzaakt 50% van het totaal bedrag in rekening te brengen!

6 november 2009:
Afgelopen week hebben mijn knabbelvissen 6 jongen gekregen. Dit is een teken dat ze hun nieuwe leefomgeving geaccepteerd hebben en het ontzettend goed gaat met de vissen. Nog even en de behandelingen met de vissen kunnen van start gaan.

14 oktober 2009:
Ik sta op de internetsite van de Leeuwarder Courant en as. donderdag in de krant!

Vissen knabbelen aan mensen in Tytsjerk

  • LC | Gepubliceerd op 14 oktober 2009, 18:41
  • Laatst bijgewerkt op 14 oktober 2009, 20:51

TYTSJERK - Salon Marijke in Tytsjerk heeft naar eigen zeggen de Friese primeur. In deze schoonheidssalon kun je straks geheel vrijwillig vissen aan je laten knabbelen!

De salon biedt vanaf januari behandelingen aan met de Garra Rufa-vis, ook wel knabbelvis genoemd. Deze karperachtige visjes worden gebruik voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis. De dieren zuigen dode huid en huidschilfers weg en verzorgen de onderliggende huid.

Meer over de kleine knabbelvisjes in de krant van donderdag.


Maandag 2 november 2009:
Al 1,5 jaar heb ik de prijzen niet verhoogd, maar omdat de producten iets duurder zijn geworden ontkom ik er dit keer niet aan. Vanaf vandaag gaat er een kleine prijsstijging plaats vinden omtrent de behandelingen. U krijgt de aankomende weken daarom nieuwe prijslijsten mee.

Dinsdag 13 oktober 2009:
Workshop 'rijpere huid' voor de vrouwenvereniging in Tytsjerk.

Maandag 12 oktober 2009:
Marijke krijgt een metamorfose: Vandaag zit ik model voor Kapsalon Martha uit Suwald. Martha gebruikt in haar kapsalon ook Alcina voor de haarverzorging. We gaan naar Emmen toe waar de metamorfose plaats vindt. Mijn haar wordt geknipt, gekleurd en er wordt make-up aangebracht...Uiteraard krijgt u de primeur van mijn nieuwe look d.m.v. foto's!......ik ben reuze benieuwd!
kapsel

Zaterdag 3 oktober 2009:
De fruitzuurkuur is er weer: Deze kuur is een effectieve, zeer intensieve én 100% veilige micropeeling op basis van maar liefst 10% fruitzuur! De hoge concentratie van actieve moleculen in deze kuur, is in staat om zeer diep in het weefsel door te dringen en daar de celactiviteit te stimuleren. Hierdoor heeft de 8-weekse Fruitzuurkuur een dusdanig krachtig effect, dat hierbij gesproken kan worden over een "cosmeceutical" in plaats van een cosmetisch product!

Resultaat:

  • Huid wordt jonger en strakker
  • Mooie, egale huidskleur
  • Vermindering van acnelittekens
  • Vermindering van grove porieën
  • Hyperpigmentatie kan vervagen

Maandag 7+14 september 2009:
Bedrijfshulpverleningcursus: Een Bedrijfshulpverlener (BHV-er) is een werknemer die een beginnende brand kan bestrijden, Eerste Hulp kan verlenen en een ontruiming kan begeleiden. Bedrijfshulpverlening is sinds 1994 verplicht voor ieder bedrijf (Arbo-wet). De BHV-er moet volgens de eisen van de Arbo-wet in geval van nood of direct gevaar de hulp kunnen geven die noodzakelijk is om letsel te beperken. Bovendien geeft het een veilig gevoel dat er medewerkers in het bedrijf zijn die precies weten wat er moet gebeuren in geval van nood. Het is dus een zogenaamde voorpostfunctie.

Maandag 31 augustus 2009:
Nieuw in de salon: Cursus ontspanningsmassage.

Onder het motto: "Masseren kun je leren", verzorg ik een cursus ontspanningsmassage voor u en uw partner of gezellig samen met vriendinnen. Deze cursus wordt gegeven in een ontspannen sfeer met veel persoonlijke aandacht. U kunt privéles krijgen als koppel of gezamelijk les in een kleine groep van max. 4 personen. Heeft u last van vastzittende spieren, een stijve nek, stress of wilt u leren hoe u goede massage kunt toepassen bij uw partner, dan is deze cursus echt iets voor u! (Geen erotische massage) Kijk voor meer informatie en prijzen op de homepage onder het kopje: "Cursus ontspanningsmassage".

Maandag 24 augustus 2009:
De nieuwste collectie sieraden is weer binnen. Kom gerust een kijkje nemen in de salon.
sjakra (1)sjakra (2)sjakra (3)sjakra (4)sjakra (5)sjakra (6)
Zaterdag 15 augustus 2009:
Vandaag heb ik samen met Debby op een braderie gestaan met de nieuwste collectie sieraden.

Zaterdag 8 augustus t/m dinsdag 18 augustus 2009:
Salon gesloten i.v.m vakantie.

Maandag 13 juli 2009:
Ik ben op dit moment bezig met een tevredenheidsenquete in de salon. De aankomende weken kunt u vrijblijvend deze vragenlijst invullen.

Vrijdag 10 juli 2009:
Vandaag ben ik naar een pedicuregroothandel geweest in Utrecht. Hier heb ik de nieuwste technieken kunnen bewonderen en een aantal fraisen gekocht voor het pedicureapparaat.

Maandag 8 juni 2009:
Een goede verzorging tijdens tijdens het zonnen is erg belangrijk! Het aantal mensen met huidkanker is de laatste jaren sterk toegenomen. Hiervoor zijn wel een aantal factoren aan te wijzen zoals:
Het veranderende "zon gedrag" van veel mensen (meer buitenlandse reizen, meer zonnebank gebruik)
Te weinig/geen gebruik van goede zonnebrandcrèmes

Onze huid is het grootste orgaan wat wij bezitten, maar krijgt in de praktijk dikwijls maar weinig aandacht. Velen van ons zijn vroeger (als kind) wel eens (of vaak) verbrand door de zon. Juist dit soort mensen loopt op latere leeftijd een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidafwijkingen of in het ergste geval huidkanker. Velen onder ons hebben wel een vlekje of bultje wat we soms niet helemaal vertrouwen.

Tevens kunnen we ons zorgen maken over de kwaliteit van onze huid in vergelijking met leeftijdgenoten. Hoe is het eigenlijk gesteld met de kwaliteit van mijn huid? Hoe staat het met mijn vochtbalans? Heb ik nu een normale huid of juist niet? Bij mij krijgt u de juiste adviezen voor het zonnen en kunt u deze maand producten tegen 10% korting kopen.

Bij het kopje veilig zonnen kunt u belangrijke informatie vinden over het zonnen!

Maandag 8 juni 2009:
Vanwege de positieve ervaringen en vele aanvragen van u heb ik de vakantiesetjes weer geïntroduceerd in de salon. De setjes zijn verkrijgbaar voor slechts €29,95.

Zaterdag 6 juni 2009:
OPEN DAG voor vaste klanten. Van 9.00 tot 15.00 uur staat er een huidspecialiste voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden omtrent de verzorging van uw huid en lichaam. Ook zal er een shiatsutherapeute aanwezig zijn waar u door behandelt kunt worden. De foto's van deze dag kunt u bekijken onder het kopje 'foto's'.

Maandag 20 april 2009:
Vanwege grote drukte is er vanaf vandaag (20-4-2009) een tijdelijke klantenstop. Bent u op dit moment klant of bent u in het verleden een keer in de salon geweest voor een behandeling, dan kunt u wel afspraken blijven maken (behalve voor de avonden, zaterdagen en voor pedicure).

Zondag 29 maart 2009:
Het is weer zover, de beutybeurs in Utrecht! Mocht u nog speciale verzoekjes hebben voor een make-up kleur of een ander product hoor ik dit graag van u. Ook zijn de nieuwe lente- en zomerkleuren weer uit en kunt u na dit weekend deze prachtige display gaan bewonderen! En ik moet zeggen: zomer 2009 beloofd een kleurrijk seizoen te worden!

Maandag 23 maart 2009:
Mijn salon bestaat dit jaar in juni alweer 2 jaar. Waar blijft de tijd vraag ik me soms wel eens af? Omdat het steeds drukker wordt in mijn salon raad ik u aan om minimaal 2 weken van te voren een afspraak te maken, dit om teleurstellingen de voorkomen! Ook gaat er een kleine aanpassing plaatsvinden omtrent de openingstijden. De salon zal vanaf 1 juni om de twee weken op de zaterdag geopend zijn. Bij openingstijden kunt u zien welke weken dit zijn.

Maandag 16 maart 2009:
Met één druk op de knop de deur openen? Jazeker! Vanaf vandaag nieuw in mijn salon, zodat ik tijdens mijn behandelingen niet meer naar beneden hoef te lopen. Door één druk op de knop in mijn salon opent de deur vanzelf en kunt u doorlopen naar mijn wachtkamer. Wel zo handig voor mij, wel zo ontspannend voor u!

Zaterdag 7 maart 2009:
De metamorfose heeft vandaag plaats gevonden met Ellen en Joanna. De foto's hiervan kunt u bekijken onder het kopje foto's.

Marije gaat naar Oekraïne voor vrijwilligerswerk! Heeft u nog spulletjes die u graag kwijt wilt?

Mijn naam is Marije Rooseboom en ik ben 16 jaar oud. Al een tijd lang lijkt het mij mooi om in het buitenland iets van vrijwilligerswerk te gaan doen. Op het internet las ik over de reisorganisatie Livingstone; een organisatie die werkvakanties aanbiedt aan jongeren. Met deze werkvakanties kunnen jongeren wereldwijd vriendschap bieden aan kinderen en volwassenen. Voor deze kinderen en volwassenen zou een beetje aandacht of helpende hand een wereld van verschil kunnen maken.

Ik ga met Livingstone naar Oekraïne. Het lijkt me erg mooi om iets voor die mensen in Oekraïne te gaan doen. Hier in Nederland hebben wij het zo goed, ik vind dat we die welvaart niet alleen voor ons zelf moeten houden! Met mijn team reizen we af naar de Oekraïense stad Beregszász. Er leven kinderen op straat en snuiven lijm om hun ellende te vergeten. In Beregszász zullen wij kinderkampen gaan organiseren. Tijdens deze kampen zullen we verschillende activiteiten gaan organiseren op het gebied van sport & spel, we zullen gaan zingen en knutselwerkjes maken. Mogelijk gaan we ook helpen met onderhoudswerk aan het zendingscentrum, het uitdelen van voedselpakketten en het bezoeken van gezinnen en opvanghuizen. Mijn reis is gepland van 6 augustus 2009 tot en met 24 augustus 2009. Omdat de reis wel geld kost, verzamel ik (oude) spullen die ik kan verkopen op een rommelmarkt. Dus heeft u (oude) spullen die ik zou mogen verkopen? Graag zou ik het willen hebben!!! U kunt deze spulletjes eventueel meenemen naar Salon Marijke.

Voor meer informatie kunt u mailen naar marijerooseboom@hotmail.com

Dinsdag 3 februari 2009:
De zonnebank is vanaf vandaag weer in gebruik. Kijk voor de knallende aanbieding van een kuurkaart bij aanbiedingen op de homepage!

Zaterdag 31 januari 2009:
Vandaag was het een bijzondere dag in de salon. Er heeft mij namelijk vanochtend iemand geholpen met behandelingen geven. Het heeft me flink wat centen gekost om haar in te huren voor vandaag.... maar het resultaat mocht er zeker zijn! Ze heet Thirza, is 5 jaar en komt uit Tytsjerk. Ze vertelde me dat ze ook schoonheidsspecialiste wil worden als ze groot is. En wat heeft ze toch hard gewerkt... ze heeft haar Beppe een complete hot stone rugmassage gegeven van 30 minuten. Beppe vond het heerlijk! Uiteraard heb ik dit op de foto gezet en kunnen jullie zelf ook zien hoe hard ze gewerkt heeft. Mensen die ook door Thirza behandelt willen worden moeten dit vroegtijdig aangeven i.v.m. haar zeer drukke schema!
tirza (1)tirza (2)

Nieuwtjes en veranderingen voor 2009

*Nieuw spaarsysteem vanaf februari: Na iedere aanschaf van een huidverzorgings- of make-up product komt er een stempel op de kaart te staan. Na 10 stempels is de kaart vol en wordt het gemiddelde berekent. Tot maximaal €15,- mag er een product worden uitgezocht of krijg je €7,50 korting op de eerstvolgende behandeling.

*Vanaf februari werk ik alleen nog maar op de ONEVEN zaterdagen in de maand van 10.00-14.00 uur. De dagen wanneer de salon gesloten is, staat bij het kopje "openingstijden op de homepage."

*In Thailand heb ik een cursus gevolgd in herbal stamps. Vanaf 1 februari introduceer ik deze heerlijke behandeling in de salon tegen een zeer aantrekkelijke korting. Voor meer informatie over deze behandeling kun je kijken bij het kopje "aanbiedingen" op de homepage.

*Helaas heeft mijn zonnebank op dit moment kuren. De lichten flikkeren steeds en het is net een kermisattractie. In overleg met Nuon en de zonnebankleverancier hoop ik dat dit probleem voor februari opgelost is. Tegen die tijd kan er helaas geen gebruik gemaakt worden van de zonnebank. Mochten er vragen zijn, kan er altijd contact opgenomen worden met mij.

*Verder heb ik ook nog een goed nieuwtje, ondanks mijn defecte zonnebank. De prijzen voor in de salon zijn per januari bijna NIET verhoogd. Alleen pedicure, manicure en de acne/herenbehandeling zijn duurder geworden. Wel heb ik allerlei nieuwe behandeling in petto en krijgt iedereen vanaf februari nieuwe prijslijsten mee voor nog meer ontspanning.

THAILAND

Dinsdag 30 december:
Ik wens iedereen vanuit het zonnige Thailand een gezellige jaarswisseling en een voorspoedig 2009 toe.

7 januari:
Cursus herbal stamps. Vanmiddag heb ik een cursus gevolgd in herbal stamps bij een thaise schoonheidssalon. Het was zeer leerzaam maar vooral ontzettend lekker! Vanaf februari introduceer ik de herbalstamps in de salon.

15 januari:
"Brrrr, wat is het hier koud" Dit was mijn eerste reactie toen we landden op Schiphol. Vanuit het vliegtuig zagen we op sommige plekken in Nederland bevroren water. En toen we over de afsluitdijk reden zelf hele vlaktes met ijs. Dan pas besef je hoe koud het hier geweest is. En toch vind ik het fijn om weer thuis te zijn! Weer een bruin broodje met kaas eten, melk drinken en een frikandel speciaal eten. Dat heb ik toch wel gemist hoor in Thailand. Verder wil ik iedereen bedanken voor de kerstkaartjes die bij ons in de bus lagen toen we thuis kwamen en voor al julle leuke reacties toen we in Thailand zaten.

Vanaf morgen is de salon weer geopend en sta ik helemaal uitgerust weer voor u klaar!

Groetjes Marijke